Virtuviniai peiliai ir peilių komplektai
Skirtingų ašmenų virtuviniai peiliai, skutikliai ir peilių rinkiniai kasdieniam ir profesionaliam naudojimui. Virtuvės šefui skirti peiliai išsiskiria puikiu geležtės ir rankenos balansu, ergonomika ir ilgaamžiškumu. Ergonomiška peilių rankena neslysta, užtikrina patogų naudojimą ir mažina nelaimingų atsitikimų riziką. Daugelio modelių rankenos gaminamos iš patvaraus, higieniško ir aplinkos poveikiui atsparaus polimero. Skirtingų dydžių virtuviniai peiliai yra lengvai galandami ir ilgai išlaiko aštrumą. E-parduotuvė Peiliai.lt siūlo žinomų gamintojų peilius, kurių geležtei naudojamas aukštos kokybės, nerūdijantis plienas. Dalis modelių gali būti plaunami indaplovėje.
Kaip išsirinkti virtuvinį peilį?
Virtuvinio peilio paskirtis
Universalūs peiliai. Tai virtuvės šefo peiliai, skirti produktų smulkinimui ir pjaustymui. Minėtajai grupei priskiriami aštrūs ir tvirti įrankiai, susidorojantys su įvairiomis maisto ruošimo užduotimis. Universalūs peiliai gali skirtis geležtės dydžiu ir rankenos forma.
Siauri ir ilgi peiliai. Paprastai šiai grupei priskiriami peiliai naudojami žuvies produktų pjaustymui, tačiau dėl patogios konstrukcijos jie tinka ir kasdieniam maisto ruošimui.
Dantytos geležtės peiliai. Tai duonai, batonui ir trupantiems produktams skirtas peilis, užtikrinantis darbų sklandumą. Šie peiliai tinka arbūzų, melionų ir kitų vaisių pjaustymui.
Maži virtuvės peiliukai. Patogūs virtuviniai peiliai, skirti daržovių ir vaisių lupimui bei smulkinimui.
Virtuvinio peilio geležtė
Vienas svarbiausių virtuvinio peilio pasirinkimo kriterijų – įrankio geležtė. Peilis turi būti aštrus, atsparus korozijai, patogus naudoti ir lengvai galandamas. Rinkitės žinomo gamintojo įrankius, kurių gamybai parenkamas kokybiškas, tvirtas ir netrupantis plienas. Svarbu įvertinti geležtės ilgį ir patogumą – pagalvokite, kokiu tikslu (kokiems produktams) virtuvinis peilis bus naudojamas ir kokio ilgio geležtė užtikrins optimalius rezultatus. Šiuo atveju būtina įvertinti geležtės ir rankenos balansą, lemiantį virtuvinio peilio patogumą.
Virtuvinio peilio rankena
Peilio patogumui ir saugumui svarbi tvirtos konstrukcijos ir ergonomiško dizaino rankena. Rinkitės žinomo gamintojo įrankius – peilius su ištisine, uždara rankena, po kuria nepateks maisto likučių. Priešingu atveju ties geležtės ir rankenos sudūrimu kaupsis plika akimi nematomos atliekos ir dauginsis bakterijos. Svarbu įvertinti rankenos patogumą ir ergonomiką.
Rekomenduojame rinktis peilį, kuris neslystų – taip sumažinama įsipjovimo rizika. Šiuo atveju siūlome vengti įmantraus dizaino gaminių, kurie apsunkina kasdienį peilio naudojimą. Įvertinkite rankenos gamybos medžiagą. Vienas universaliausių sprendimų – aplinkos poveikiui atsparus, higieniškas ir patvarus polimeras. Ypatingo pirkėjų dėmesio sulaukia ir medinės virtuvinių peilių rankenos, užtikrinančios optimalų dizaino ir komforto santykį.
Kokybė ir patogumas
Virtuvinis peilis turi būti patogus, aštrus ir patikimas. Jei įsigysite prastos kokybės įrankį, maisto ruošimas taps nemaloniu ir varginančiu procesu. Virtuvėje praleidžiant itin daug laiko, prireiks peilio su specialia pirštų apsauga ir neslidžia rankena. Pasidomėkite, kokios yra peilio priežiūros sąlygos, pvz., ar įrankį galima plauti indaplovėje. Svarbus kriterijus – virtuvinio peilio svoris. Jei gaminys bus per sunkus rankai, jausite nuolatinį diskomfortą.
Rinkitės žinomo gamintojo prekes, kurios užtikrins maksimalius rezultatus. Virtuvei rekomenduojami nerūdijantys ir aštrumą išlaikantys peiliai. Įsitikinkite, kad gaminys atitinka reglamentuotas higienos taisykles.